İtalyan Çimi/Süt Otu/RyeGrass


Süt Otu olarak da bilinen İtalyan Çimi oldukça lezzetli ve kaliteli bir yem bitkisidir. Tek başına veya Üçgül türleri ile kanşım halinde ekimi yaygındır. Genellikle sonbahar ekimi yapılarak bahar aylarında hızlı gelişim gösterir. Yaz sonuna kadar tarlada kalan Süt Otu yağış sulama veya azotlu gübreleme durumuna göre 20-30 günde bir biçim yapılarak yüksek verim sağlanır. Otlatma veya biçme ile hayvanlara yedirilebilir. Aynca silaj yapımında da kullanılır.


- İthalatını Yaptığımız Çeşitler

- BAQUEANO

    - Uzun boylu,diğer çeşitlere göre geniş yapraklı, tetraploid (4n) bir çeşittir.

    - Biçim sonrası kendini yenileme performansı oldukça iyi olduğundan,kısa sürede bir sonraki biçime hazır hale gelir.

    - Yüksek verim potansiyeline sahip olup, biçme,otlatma ve silaj yapımına uygundur.

    - Menşei : Arjantin


-Ürettiğimiz Çeşitler

- İLKADIM

    - Karadeniz Tarımsal Araştırma Ens.Müd. tarafından geliştirilip tescil edilmiştir.

    - Diploid (2n) bir çeşit olup,yarı dik büyüme kabiliyetindedir.

    - Değişik iklim ve bölge şartlarında ortalama 6.3 Ton (6.3 ton/da) yaş ot ve 1.7 (1.7 ton/da) kuru ot verebilme kabiliyetindedir.

- ZEYBEK19

    - Ege Tarımsal Araştırma Ens.Müd. tarafından geliştirilip tescil edilmiştir.

    - Diploid (2n) bir çeşit olup dik büyüme kabiliyetindedir.

    - Değişik iklim ve bölge şartlarında ortalama 7.5-9.5 ton yeşil ot,1,5-2 ton kuru ot verebilme kabiliyetindedir.



İtalyan Çimi/Süt Otu/RyeGrass İtalyan Çimi/Süt Otu/RyeGrass