ÇİM ALAN BAKIMI


SİLİNDİRLEME: Çimlenme sonrası toprak yüzeyinde kabarmalar ve yükseklik farklılıkları oluşmaktadır. Toprak yüzeyini düzeltmek için alanda hafif silindir gezdirilerek çim alanda yüzey düzlüğü sağlanmış olur. Böylece çim alanların daha çabuk ve sağlıklı gelişimi sağlanır. Ayrıca silindirleme işlemi sonrası bitki toprak yüzeyine daha iyi oturarak kök gelişiminin hızlandırılması sağlanır.

SULAMA:
Çim bitkileri su ihtiyacı en fazla olan bitkiler arasında yer almaktadır. Tohumların toprağa ekiminden itibaren hava sıcaklığına bağlı olarak toprak yüzeyinin sürekli nemli tutulması gerekmektedir. Hava sıcaklığının 20 °C nin üzerinde seyreden günlerde her gün sulanma yapılmalıdır.

Yağmurlu günler ve kış ayları haricinde sulama her gün yaz aylarında gerek duyulması halinde 2 ve ya 3 kez sulama yapılabilir.

GÜBRELEME:
Çim alanlarda ekim öncesi ve ekim sonrası gübreleme yapılmaktadır. İyi bir çıkış ve çimlenme sağlamak için ekim öncesi metrekareye 20-25 gr BAHÇIVAN TABAN Gübresi uygulanmaktadır. Çim alanların yıl boyunca istenen yeşil sık görünümü korumak için 3 ayda bir, metrekareye 25-30 gr ASPOWER 15-10-10 HUMUS KAPLI YAVAŞ YARAYIŞLI gübre kullanılmaktadır.

Yaz aylarında oluşabilen sararmalara karşı ani eki gösterebilen ve metrekareye 25 gr önerilen BAHÇIVAN BAKIM gübresini kullanabilirsiniz.

BİÇME ve HAVALANDIRMA:
Çim alanın düzenli şekilde biçilmesi ve yılda 1 (bir) kez havalandırılması gerekmektedir. Biçim yapılan makinaların bıçak ağızlarının düzenli şekilde bilenerek kontrolü sağlanmalıdır. İlk biçim yüksekliği orta ve üst düzeyde diğer biçimler çim karışım ve özelliğine göre derin yapılabilmektedir. Çim bitkilerinin uzatılması ve geç yapılan biçim sonrası yapraklar zarar görmektedir. Çim köklerinin havalanması ve çim alanların daha iyi gelişimi için havalandırma makinası veya demir ince uzun çubuklar ile alan üzerinde havalandırma yapılması gerekmektedir.